Wie ben ik?

Meten is weten….

Bijna mijn hele leven zijn deze woorden mijn leidraad geweest. Al van jongs af aan wilde ik weten: waarom, wat en hoe. Dat ik veel voelde en regelmatig op een andere manier dingen wist, schoof ik gemakshalve aan de kant.

Op het moment dat ik mijn VWO-diploma in ontvangst nam, had ik nog geen idee wat ik zou willen gaan doen. Scheikunde vond ik een erg leuk vak, waardoor mijn keus viel op de HLO als vervolgopleiding. Dat paste natuurlijk precies bij hoe ik in het leven stond. Als chemisch analist was ik druk met meten.

Met mijn gezondheid ging het niet goed. Na iets meer dan zes jaar gewerkt te hebben, heb ik ontslag genomen. Mijn klachten waren zodanig dat ik mezelf nauwelijks meer op de been kon houden. Na jaren van ziek zijn, ben ik in 2006 in de natuurgeneeskundige hoek terecht gekomen en onderging ik behandelingen met de Best–methode. Mijn gezondheid ging met sprongen vooruit. Candida bleek de veroorzaker van al mijn klachten. Schimmels die je hele lichaam kunnen ontregelen. Door uithongeren van deze schimmels, en het op orde brengen van het immuunsysteem, kreeg ik weer energie en verdwenen mijn klachten. Toen ik op enig moment weer zo veel energie had dat ik weer aan de slag kon, wist ik dat ik niet terug wilde naar de chemie.

De Best-methode vond ik zo’n mooie manier van werken, dat ik me omgeschoold heb tot Best-therapeut. Dit werk past heel goed bij mij, ik kan nog steeds meten en daarmee anderen ondersteunen om weer in balans te komen en meer energie te krijgen. Tijdens mijn opleiding werden de voor mij allesbepalende woorden gesproken: Het duurt niet lang meer, dan we hebben geen apparatuur meer nodig; we zijn dan zelf in staat om ons lichaam weer in balans brengen, zodat het zelfgenezend vermogen weer aan het werk kan. Door deze woorden werd mijn voelen aangeraakt.

Na het bijwonen van een informatie-avond over energetisch werken, meldde het voelen zich zodanig dat ik begin 2014 gestart ben met de basiscursus. Nietsvermoedend stapte ik in een achtbaan, een reis vol ontdekking, ontwikkeling en verwondering. Ik kon niet anders, dan alle modules volgen en in de loop van datzelfde jaar de vaardigheidstest afleggen.

In 2015 heb ik mijn weg vervolgd bij Qure Energetic Connections van Peter Rombouts. Door deze opleiding mocht mijn voelen zich meer en meer verdiepen en ben ik eindelijk thuisgekomen bij mezelf. Naast het meten is weten, is er nu voor mij ook het voelen is weten.
Tegenwoordig zijn deze beide manieren van weten de leidraad in mijn leven en ik ben erg dankbaar dat ik beide in mijn praktijk mag gebruiken om anderen te begeleiden in hun proces, als Best-therapeut meten (maar ook voelen) en als Qure professional voelen (en een klein beetje meten).

En wie ik ben? Ik BEN vol energie, ik BEN Mahira….bcb6b0d0a3185213dbb3a19579385e8e

Warme groet,
Joke