Verbinding

Natuurkundige en medische wetenschappers hebben aangetoond dat wij, ons systeem, (lichaam en psyche) uit energie, trilling, licht en informatie bestaan. Dit sluit aan op de theorie van de kwantumfysica.

In ons informatieveld, vergelijk het met de harde schijf van een computer, waar alle programma’s op staan, zijn onze gebeurtenissen opgeslagen. Al dat we meegemaakt hebben in ons leven staat hier op als pure informatie.

Elke gebeurtenis is verbonden met een emotie. Heb je een prettige gebeurtenis beleefd, dan is de emotie fijn, en andersom. Minder prettige gebeurtenissen dragen we onbewust als energetische blokkades mee die zich zowel in fysieke, als in verschillende anderen klachten kunnen uiten, zoals bijvoorbeeld bij een whiplash waarbij de nek een heftige schok, trauma, heeft ondergaan.

Als alleen op fysiek niveau wordt behandeld en niet op emotioneel niveau, dan kan men na jaren nog last van de nek hebben. De gebeurtenis en de emotie zijn samengekoppeld als pure informatie in je informatieveld opgeslagen. Dit kan tot chronische klachten leiden.

Fysiek: Lichamelijke klachten zoals gewrichtsklachten, rugklachten, scheef bekken, nekklachten, hoofdpijn, darm- en spijsverterings-klachten, hormonale onbalans, ontstekingen, allergieën, vermoeidheid, slapeloosheid, e.d.

Emotioneel: Gevoelens van verdriet, angst, schuld of boosheid, beperkt zelfvertrouwen en angst voor de eigen kracht, traumaverwerking, depressie, burn-out, stress, rouw, e.d.

Mentaal: Blokkerende overtuigingen zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘het mag niet’, ‘er moet gewerkt worden’ en thema’s als ontvangen, controle en overgave, accepteren van wat er is, e.d.

Relationeel: Conflicten tussen partners of met familie of werkgever, moeite op eigen benen te staan, e.d.