Verloop behandeling

Een behandeling met de Best-methode wordt gedaan door middel van een haartest. Dit houdt in dat de cliënt mij een plukje haar stuurt en ik op afstand de behandeling doe.

Een behandeling bestaat uit 3 consulten, verspreid over 8 weken.

Het eerste consult is de meest uitvoerige. Nadat de meridianen zijn doorgemeten, worden er frequenties gezocht om het energiesysteem weer in balans te brengen. Vervolgens wordt er een uitgebreide voedingstest gedaan (ruim 400 voedingsmiddelen kunnen worden getest). Voor voedingsmiddelen die op dat moment afvallen is het raadzaam deze gedurende de 8 weken van de behandeling te mijden.

Na 3 weken volgt het tweede consult. Dit consult is om er voor te zorgen dat het lichaam helemaal in balans komt. Nu kan er ook getest worden op allerlei andere zaken bijv. allergieën, hoofdpijn, ziekte van Lyme. Als na dit consult alle energiebanen in balans gekomen zijn, krijg je vaak meer energie, word je rustiger in je hoofd en komen de darmen meer tot rust.

8 weken na het eerste consult vindt de derde test plaats. Het lichaam is in balans en er kan meer en meer in de diepte gezocht worden naar frequenties om er voor te zorgen dat de balans zo stabiel mogelijk blijft. De voedingsmiddelen die bij de eerste test afvielen worden nu weer getest, en veel van wat eerst afviel mag nu weer gebruikt worden.  Tussen de tweede en de derde test komt het lichaam in balans. Dan krijgen alle delen van het lichaam weer de energie die nodig is om normaal te kunnen functioneren. Het herstel begint van binnenuit. Daardoor kan het zijn dat je ineens weer minder energie krijgt, en dat eerdere klachten zoals bijv. eczeem ineens weer de kop opsteken. Het lichaam werkt op dat moment alle gifstoffen uit het lichaam. Ook merkt het lichaam dat er door de onbalans een tekort is ontstaan aan vitamines en mineralen. Na de 8e week, als er weer veel meer verschillende voedingsmiddelen gegeten mogen worden, krijg je weer meer energie. De voedingsstoffen die je heel hard nodig hebt worden nu weer opgenomen door het lichaam.

Na het derde consult zal het herstel doorgaan. Afhankelijk van de aard van de klachten kan het zijn dat het herstel na een tijdje stopt, het advies is om goed naar het lichaam te luisteren. Mocht het energieniveau weer verminderen, of komen er klachten terug, dan zijn er, om wat voor reden dan ook, weer energiebanen uit balans. Dan stopt direkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam en is het verstandig om nog een keer te laten testen.

Beschouw het eerste jaar als een herstellingsjaar. Het is aan te raden om na het eerste jaar jaarlijks een test te doen, om er voor te zorgen dat het lichaam in balans blijft.

Dieren

Via de haartest kunnen ook dieren getest worden. Ook hiervoor geldt dat ik een plukje haar nodig heb.